Friday, January 31, 2014

Lijepa si.blog favorit: Selective Professional Mineralizer Oliomineralizzante ampule za kosu


Prije nego krenem sa utiscima o ovom proizvodu, koji koristim jako dugo i koji definitivno jeste favorit, samo ću da napišem par riječi o mojoj kosi, da biste mogli lakše da zaključite o njegovom djelovanju i efikasnosti. 

Spada u masni tip koji zahtijeva često pranje (na svaka dva do tri dana), sa vrlo osjetljivom kožom tjemena koja je sklona povremenim pojavljivanjima peruti. Gusta je, glatke i tanke dlake, ali jake i prilično zdrave. Moram da napomenem da se ne sjećam da  sam imala nekih problema sa opadanjem kose niti sa iskrzanim i ispucalim vrhovima, a ako se nešto tako i pojavi bude ubrzo ošišano, obzirom da kosu skraćujem na svaka dva mjeseca. Ništa naročito se nije promijenilo ni kada sam počela da farbam svoju prirodnu svijetlosmeđu u plavo. Samo je za nijansu postala suvlja, a ja sam nastavila da je njegujem kao i ranije (balzam, maska, ulje i ampule). Isprobala sam razne vrste regeneratora i maski i mijenjam ih nekim drugim čim se potroše. Proizvod koji koristim najduže i kojem sam vjerna već nekih 10 godina gotovo bez prekida su Selective Professional Mineralizer Oliomineralizzante ampule za kosu, a upravo za njih sam sigurna da i te kako imaju uticaja na zdravlje moje kose.



Italijanski brend Selective Professional poznat je po svojim linijama proizvoda za profesionalni tretman i njegu kose, a naročito po svojim odličnim farbama, koje sam takođe koristila. U avanturu posvjetljivanja kose, o čemu ću nekom drugom prilikom, upustila sam se upravo pomoću Selective farbi bez amonijaka. 

Ove ampule mogu da se kupe gotovo svuda (CM,dm, Didaco, marketi) u pakovanju od dva komada po 10 ml i cijena im varira od 2,80 do 3,10 KM. Za jedan tretman je dovoljna jedna ampula, koju je potrebno pažljivo prelomiti pri vrhu, na mjestu označenom bijelom linijom. Ja ih stavljam jednom sedmično, kao što je i preporučeno na deklaraciji proizvoda.




U stvari se radi o mineralizujućem ulju, koje u sebi sadrži cink, bakar, magnezijum, gvožđe i silicijum u kombinaciji sa posebnim katjonskim regenerišućim faktorom, što sve zajedno stvara molekularni omotač, kako na površini dlake, tako i u njenom korijenu. Ima funkciju obnavljanja strukturalne ravnoteže kose, obezbjeđuje njenu elastičnosti i mekoću, a time olakšava i oblikovanje.

Ampula se nanosi na opranu kosu, prosušenu peškirom i to tako što se umasira u tjeme, a potom raščešlja po dužini. Ja to radim prstima, jer nikada ne četkam mokru kosu da je ne bih oštetila. U dodiru sa vodom stvara se blaga pjena, pa je ova mala količina ulja sasvim dovoljna da se ravnomjerno rasporedi po kosi. Da bi ulje djelovalo, potrebno je sačekati nekoliko minuta, a potom se ispere.



Namijenjeno je za suvu i oštećenu kosu, ali svakako da je njegova hranljiva formula potrebna i korisna svim tipovima kose. Iako je u pitanju ulje, ono ne masti niti na bilo koji način otežava kosu, a potrebno je samo dobro da se ispere vodom. Kad stavljam ampulu ne koristim balzam, jer kosa bude potpuno meka i raščešljana, pa mislim da je suvišno kombinovati je sa drugim regenerišućim proizvodima. Ova mekoća se osjeti i prilikom sljedećeg pranja, odnosno dodira sa vodom, dok prijatan i intenzivan miris iščezne relativno brzo.

Obzirom da ih koristim u kontinuitetu godinama, mogu da kažem da zaista primijetim pozitivne uticaje Selective ampula na zdravlje moje kose u cjelini. Sviđa mi se kako izgleda nakon ovog tretmana, meka je i sjajna, imam osjećaj nahranjene i jake kose, a čak bih rekla i da podstiče njen rast.

Tuesday, January 28, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Aloe Ever-Shield Deodorant Stick


Ovaj dezodorans u stiku sam mogla slobodno da predstavim i kao jedan od Lijepa si.blog favorita, jer iako sam dosad potrošila samo jedno pakovanje, sigurna sam da ću ga kupovati još dugo. Razlog je prije svega što se radi o zdravom proizvodu, koji sam počela da koristim na preporuku ljekara. 



Priznajem da nisam neki poznavalac kozmetičkih sastojaka, odnosno da se moje znanje o njima svodi uglavnom na detektovanje parabena u listi sastojaka, na koju vrlo često uopšte i ne obraćam pažnju. Međutim, kada su u pitanju dezodoransi, odnosno antiperspiranti, znam da i te kako treba izbjegavati aluminijumske soli, za koje se smatra da su višestruko štetne za ljudski organizam i da čak mogu da utiču na pojavu raka dojke, a opet su neizbježan sastojak u proizvodima za regulisanje znojenja. Pošto ne mogu da zamislim svakodnevnu higijenu bez upotrebe dezodoransa, dugo sam ignorisala ovo saznanje i koristila različite stikove koji su dostupni na tržištu.Srećom, prije godinu dana otkrila sam Aloe Ever-Shield Deodorant Stick i od tada o ovim ozloglašenim aluminijumskim solima više ne razmišljam.



Na deklaraciji piše sljedeće: "Aloe Ever-Shield dezodorans u stiku obezbjeđuje efektivnu zaštitu protiv neprijatnog mirisa oko pazuha. Nanosi se glatko i ne ostavlja mrlje na odjeći. Naša nježna formula sa stabilizovanim Aloe Vera gelom ne sadrži oštre aluminijumske soli, koje se inače koriste protiv znojenja."



Stik dolazi u plastičnom pakovanju od 92,1 g koje je znatno veće od standardnih dezodoransa, a meni je uz svakodnevnu višestruku upotrebu potrajao nevjerovatnih godinu dana. Čvrste je voskaste strukture, koja u dodiru sa kožom postaje mekana, lako se razmazuje i brzo upija. Dovoljno je da se namaže samo tanki sloj da bi uspješno obavljao svoju funkciju i u tom slučaju ne ostavlja nikakav trag na koži, a ni na odjeći. Međutim, ako se nanese više nego što je potrebno, postoji mogućnost da će se pojaviti bijeli tragovi. Takođe, zahvaljujući svojim blagim sastojcima, dezodorans može da se stavlja na kožu i odmah poslije brijanja ili depilacije, a da je pritom ne iritira.


Blagog je i izuzetno prijatnog mirisa, koji predjelu pazuha daje neophodnu svježinu. Obzirom da sam ga isprobala i po najvećim ljetnim vrućinama, mogu da kažem da sam jako zadovoljna i da me je i u takvim uslovima zaštitio od neželjenih pojava kakvo je pretjerano znojenje i neprijatan miris. Moram da napomenem da nema dvadesetčetvoročasovnu zaštitu, kao što se to naglašava kod nekih drugih dezodoransa, ali budimo realni koliko je tako nešto uopšte moguće, a i tuširamo se bar jednom dnevno zar ne? Takođe, probala sam razne druge stikove i nijedan ne bih izdvojila kao čudesni proizvod koji potpuno sprječava znojenje, a iskreno sumnjam da bih se usudila da tako nešto uopšte stavljam na kožu. Prosto je prirodno da se znojimo, a stikovi su tu da ovu pojavu drže u granicama normale. Tako je i sa Aloe stikom. Postoji mogućnosti da ćete se oznojiti i kad ga stavite, ali će situacija biti pod kontrolom. :)


Ovaj stik je samo jedan od brojnih kvalitetnih i zdravih proizvoda američke kompanije Forever Living Products, koja pored preparativne i čak dekorativne kozmetike nudi i niz nutritivnih proizvoda, a svi su  bazirani na gelu dobijenom iz biljke Aloe vera, bogate mineralima i vitaminima, koja je poznata po izuzetno ljekovitim svojstvima. Posebno je uspješna u liječenju akni i opekotina, kao i poboljšanju ukupnog imunog sistema. Ovi proizvodi nisu dostupni u slobodnoj prodaji i naručuju se kataloški poput npr. Avona, a ja nažalost ne poznajem nijednu osobu koja je uključena u prodaju, jer bih rado probala i neke druge. Sam stik može da se kupi u ordinaciji dr Šajinović u Banjoj Luci i košta 16 KM.

Saturday, January 25, 2014

Lijepa si.blog filozofiranje: O blogerskoj terminologiji


Poznato je da se u gotovo svakoj oblasti ljudskog djelovanja ili stvaralaštva koristi skup određenih termina i izraza, koji su za tu oblast karakteristični, nose specifična značenja i time omogućavaju lakše i bolje sporazumijevanje. Pošto sam počela da pišem blog o kozmetici i šminkanju, osvrnula bih se na terminologiju koja je opšteprihvaćena i u masovnoj upotrebi u slučaju tzv. beauty blogova. 

Prije svega, blog pišem na srpskom jeziku i možda ću u nekom momentu uvesti i njegovu englesku verziju, a do tada prisustvo riječi iz engleskog jezika biće svedeno na nužni minimum. Ovo napominjem upravo zbog toga što se ta, gore pomenuta terminologija, ovdje uglavnom svodi na jednostavno prepisivanje engleskih riječi ili čak njihovo modifikovanje tako da zvuče srpski!?! 

Ja se sa ovim načinom usvajanja terminologije apsolutno ne slažem i ne želim da je primjenjujem na svom blogu, koliko god će to možda izazvati osudu ili slabiju čitanost. Spremna sam da prihvatim tu cijenu ljubavi prema bogatstvu sopstvenog jezika i koristiću ga kad god je to moguće, tj. kad god postoji adekvatna riječ za neki specifični engleski termin.. Sigurna sam da ćete me i tako razumjeti.

Evo nekih od termina:

1.Beauty - ja biram da umjesto ove jedne riječi koja obuhvata svu priču u ljepoti, kozmetici, šminkanju itd. i odnosi se na posebnu vrstu bloga, koristim upravo ovih nekoliko srpskih u zavisnosti od toga na šta konkretno mislim.

2. Post - ja ne postujem niti postam, već objavljujem svoje tekstove i fotografije, tj. postavljam ih na blogu kao lokaciji koja je za to namijenjena.

3. Swatch - uzorak i pokazivanje uzoraka je sasvim zadovoljavajuća zamjena za svočeve i svočanje. :)

4. Blend - ovu svetu riječ svih blogerki iskreno prezirem i slobodno mi zamjerite zbog toga! Zar stvarno ne postoji adekvatan prevod, pa da ne mora da  se transformiše u to čuveno blendanje? Blend znači pomiješati, izmiješati, spojiti, stopiti, skladno uklopiti itd. Zar me zaista niko neće shvatiti ako izgovorim neki od ovih silnih glagola kad, na primjer,  budem govorila o četkama za oči ili o šminkanju očiju? Meni je takođe sjenčenje riječ koja upravo upućuje na radnju izvođenja najfinijih mekih prelaza iz jednog tona u drugi ili jedne boje sjenke u odnosu na boju kože, a možda ću čak biti i dovoljno smjela pa da kažem sfumato! U tom smislu obratite pažnju na lice Mona Lize, pa ćete odmah doći do zaključka da je Leonardo da Vinči još početkom XVI vijeka bio najveći majstor blendanja!  :)

5. Empties, New In, DIY - ako ikada budem pisala ovakve tekstove, biće to o potrošenim proizvodima, o novitetima koje sam kupila ili o nekim "sama svoj majstor" poduhvatima.

Nadam se da se ipak razumijemo!

Friday, January 24, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Njeno Veličanstvo - Kiko Luxurious Lashes Extra Volume Brush Mascara


Kiko Luxurious Lashes Extra Volume Brush maskaru u posljednje vrijeme stalno koristim i definitivno je među boljim koje sam probala, ako ne i najbolja!
Takođe, to je jedan od onih proizvoda za koje mogu da kažem da žalim zašto nisam napravila zalihe kad sam već bila u mogućnosti da je kupim. Naravno da nije dostupna u BiH kao ni većina divnih stvarčica koje se dostavljaju i uvoze u susjednim republikama, ali kod nas ne. 


Svoju maskaru sam kupila u Kiko prodavnici u Italiji i to na sniženju po nevjerovatnoj cijeni od 3 evra! To je ujedno bio i moj prvi susret sa ovom kozmetikom i ne znam gdje mi je pamet bila pa da uzmem samo nju...Ne opravdava me ni činjenica da sam u tom momentu zaista žurila i slučajno naletjela na ovu radnju, pa sam samo usput pogledala šta ima u ponudi. Tada su sve maskare bile na sniženju, a ja sam odabrala ovu za ekstra volumen. Prije toga nisam čitala recenzije Kikovih maskara, tako da nisam mogla ni da pretpostavim šta me očekuje. I eto završih samo sa jednom. :(


Regularna cijena je 7,20 evra i to je opet povoljno za kvalitetnu maskaru, ali je problem što ne postoji dostava za BiH. Trenutno sam u paničnoj potrazi za alternativnim načinom nabavke ove kozmetike, a da dostava pritom ne košta koliko i sam proizvod, pa ako neko ima informaciju o tome, bila bih jako zahvalna da je podijeli sa mnom!


Dizajn ostavlja utisak znatno skupljeg proizvoda i za mene zaista ima neku primjesu luksuza. :) Osim toga, više mi odgovara kad maskara nema kratku dršku, pa je ova idealna za držanje i manipulisanje. Njen najveći adut je sama četkica, koja je gumena i sa pravilno raspoređenim zupcima, a iznenadilo me što je neobično velika i obimna. Većom četkicom nisam nikad rukovala i u prvi mah sam pomislila da će cijela Kiko avantura da se završi mojim umrljanim kapcima... Međutim, njeno nanošenje je sasvim lako i precizno. Iako velika, četkica zahvata i najsitnije trepavice, lijepo ih razdvaja i uvija zahvaljujući svom obimu. 


Ne volim kada je maskara previše rijetka i vodenasta, ali ni kada je previše gusta i suva. Nanosim je u dva do tri sloja, nakon čega se osuši i ostane na svom mjestu sve do skidanja šminke, a pritom se ne stvaraju nikakve grudvice. Nisam primijetila ni preslikavanje na kapak niti razmazivanje, a solidno je izdržala i par situacija sa krokodilskim suzama. 





Kao što možete da vidite, moje trepavice su prilično ravne, pa sam sasvim zadovoljna ovom dozom volumena i uvijanja koje dobijem uz pomoć Kiko maskare. Pošto imam osjetljive oči, koje su burne reagovale na pojedine maskare, važno mi je što ih ne iritira i što mogu nesmetano da je nosim satima.


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11644569/?claim=fjjqx292ahp">Follow my blog with Bloglovin</a>

Wednesday, January 22, 2014

Lijepa si.blog specijal: Lolitin manikir :)


Još jednu novinu na blogu čini rubrika Lijepa si.blog specijal, u kojoj ćete moći da se družite sa mojom dragom prijateljicom Lolitom. Ona je veoma talentovana i kreativna djevojka, zaljubljenica u kozmetiku i modu, a po mom skromnom mišljenju pravi majstor za manikir. Sve što vam bude pokazivala radila je sama na svojim noktima, u kućnoj varijanti i uz upotrebu proizvoda koji su lako dostupni i jeftini. 

Svi možemo da zakažemo termin u nekom od brojnih salona (naravno pod uslovom da platimo), ali nemamo svi dovoljno ideja i strpljenja da sami sebi priredimo lijepe nokte. Evo kako to radi Lolita!



Za ovaj manikir korišteni su: 
Maybelline 51 French White (oko 3 KM)
Catrice 41 Two Million Dollar Baby (oko 5 KM)
Isabelle Dupont 057 (2 KM)








Roze lak Isabelle Dupont namazan je u tri sloja da bi se dobio veći intenzitet boje, a bijeli Maybelline u dva sloja. Nakon sušenja na bijeli lak je postepeno nanošen Catrice lak sa zlatnim i srebrnim šljokicama i to tako da šljokice budu više koncentrisane ka korijenu nokta. Pošto se radi o više slojeva, potrebno je da se nakog svakog nanošenja sačeka malo da se slojevi šljokica osuše kako se ne bi stvarali mjehurići. Kada je dobijen željeni efekat sa šljokicama, aplicirani su kristalići. 



Za "srcoliki" efekat francuskog manikira može da posluži bilo koja tanja četkica, a iscrtavanje ovog oblika se izvodi lako, samo je potrebno da je ruka mirna. Na kraju su nokti prelakirani gornjim bezbojnim lakom, koji daje sjaj i produžava trajanje manikira.






Monday, January 20, 2014

Lijepa si.blog favorit: Avon Eye Shadow Primer/podloga za sjenku


Odlučila sam da kao redovnu rubriku na blogu uvedem Lijepa si.blog favorit, u kojoj ću pisati o kozmetici koju dugo koristim i za koju vjerujem da ću i ubuduće nastaviti da je kupujem. Izdvajanje ovakvih proizvoda mi je važno zbog toga što sam veoma radoznala i volim da isprobavam nove stvari, pa ako je kod mene nešto duži period u upotrebi, znači da mi zaista odgovara i da ga smatram provjereno dobrim. :)



Prvo što mi je palo na pamet je Avon eye shadow primer, odnosno podloga za sjenku, za koju sam sigurna da ćete se složiti da jeste apsolutni favorit. O njoj je već mnogo pohvala napisano, a ja takođe želim da joj posvetim jedan hvalospjev. Nedavno mi je stiglo pakovanje koje sam naručila još prije praznika po sniženoj cijeni od 7,50 KM, po kojoj može da se naruči i iz aktuelnog kataloga, dok joj je redovna cijena 11,90 KM. Ne sjećam se više koji put po redu naručujem ovu bazu i mogu vam reći da je jedan od rijetkih proizvoda kojima uopšte ne tražim zamjenu. Jednostavno sam zadovoljna.




U preslatkoj staklenoj kutijici sa plastičnim poklopcem smješteno je 3g kremastog proizvoda srednje gustine u nijansi light beige koju uvijek uzimam, a iskreno nikada nisam obraćala pažnju da li postoji neka druga nijansa (vjerovatno ne). Ova svijetla bež se savršeno stapa sa mojom kožom i sasvim lijepo prekriva sitne kapilare na kapcima stvarajući ujednačenu i glatku podlogu za šminkanje. Bazu nanosim vrhom prsta preko čitavog gornjeg i donjeg kapka, kao i na površini između kapka i obrva koja je kod mojih očiju prilično prostrana. :) Za to mi je potrebno sasvim malo proizvoda, pa ovo čudo od pakovanja može da mi traje oko tri mjeseca uz svakodnevno šminkanje.






Pored toga što treba da omogući lakše nanošenje, veći intenzitet boja i dužu trajnost sjenke, podloga koja se maže direktno na osjetljivu i tanku kožu oko očiju, ne smije da isušuje niti iritira to područje. Ova Avonova apsolutno zadovoljava sve navedene zahtjeve, ne zateže kožu i potpuno je neprimjetna. Testirala sam je u kombinaciji sa sjenkama različitog kvaliteta i pokazalo se da nema razlike u efektu, odnosno da u svakoj varijanti mogu da budem sigurna da se ništa na očima neće promijeniti oko deset sati nošenja. Rijetko se dešava da šminku nosim duže od ovog perioda i najčešće je stavljam u ranim jutarnjim, pa do kasnih popodnevnih sati.




Jedino bih skrenula pažnju da ovu podlogu treba razmazivati brzo i ne nanositi više nego što je neophodno, budući da se odmah prima za kožu, ondnosno stvara tanki fil, pa u tom slučaju može doći do njenog nakupljanja i izazivanja kontraefekta.


Saturday, January 18, 2014

LIjepa si.blog recenzija: Moji utisci o Real Techniques Duo Fiber collection četkama


Nakon rekordnih šest sedmica isporuke i laganog posustajanja mog optimizma da se ipak nije negdje zagubio, iHerb paketić sa voljenim Real Techniques Duo Fiber collection četkama se najzad pojavio na pravoj adresi. :) Nije ni čudo što je to potrajalo duplo duže nego inače, obzirom da sam ih naručila negdje pred katolički Božić, pa su onda uslijedili i svi drugi novogodišnji i božićni praznici...




Moram da kažem da sam se prilično dvoumila oko ove kupovine, ne zato što ih nisam silno željela, naprotiv, već zato što sam prethodno pročitala niz negativnih recenzija i komentara o ovom setu. Navodno, radi se o najvećem Real Techniques razočaranju, a meni nije bilo jasno kako je tako nešto uopšte moguće. Većina blogerki, što stranih što domaćih, žali se da ih ove četke grebu, te da nisu funkcionalne, a ponegdje sam naišla čak i na riječ "beskorisne". Posebno se četka za oči nalazi na crnoj listi kao gruba i neugodna.

????



Ja uopšte ne dijelim ovo mišljenje i reći ću vam da su opravdale sva moja očekivanja! Upravo ta mala nestašna četka postala je nezaobilazan činilac u mom šminkanju očiju, baš takva mi je bila potrebna i ne znam kako iko može da nazove grebanjem ili bockanjem to što ona radi!?! Ali, da krenem iz početka.

Duo Fiber collection predstavlja limitirano izdanje, koje je drugačije od ostalih RT četki i po svom izgledu i po vrsti sintetičkih vlakana. Kao što im sam naziv govori, četke su sačinjene od dlaka ručno sječenih u dvije dužine, pri čemu su crne dlake kraće i gušće, dok su bijele duže i nešto rjeđe raspoređene. Drška četke je aluminijumska sa crnim gumenim završetkom kao kod standardnih RT četki, ali ovaj put bijele boje sa natpisima u narandžastoj, crvenoj i plavoj boji.

Pored toga što izgleda prelijepo i neodoljivo, ovaj set je idealna kombinacija tri multifunkcionalne četke Face brush, Contour brush i Eye brush, koje su prilagođene svim vrstama proizvoda, od tečnih i kremastih do onih u prahu, dok ovakav raspored vlakana omogućava lagano prekrivanje i kontrolisano nanošenje.




Najveća četka, za lice, po obimu je manja i rjeđa od standardne RT četke za puder i nema zaobljenu, već malo spljoštenu glavu. Po mom mišljenju najbolje funkcioniše u kombinaciji sa puderom u kamenu ili prahu, a posebno mi odgovara što omogućava to lagano prekrivanje pa za njom obično posežem kad nosim malo teži tečni puder i kada mi je potrebno samo blago matiranje za finiš.




Srednja četka po veličini određena je za konturiranje i takođe je drugačija u odnosu na četku iste namjene iz Core collection seta. Iako je  nešto rjeđa, dovoljno je čvrsta za izvlačenje preciznih kontura, čemu doprinosi i njen spljošten oblik glave. Meni je zgodna za stavljanje hajlajtera, a mogla bi čak da posluži i za rumenilo.





I na kraju "omražena" četka za oči, koju od ove tri najviše koristim. :) Još jednom ću da ponovim da nikakvo grebanje nisam osjetila, ali da takođe nisam ni očekivala pufnastu četkicu za tzv. blendanje, što je možda razlog tolike razočaranosti kod drugih.  Četka je uska, čvrsta i izdužena sa neobično dugim vlaknima i upravo ovakav oblik joj daje preciznost i omogućava da uspješno obavlja svoju funkciju, a to su završni detalji na očima poput nanošenja tamnijih nijansi u spoljašnjem uglu oka ili u pregibu kapka.






Ukoliko ste ljubitelj Real Techniques četki i želite ovaj set, preporučujem da požurite sa kupovinom. Četke su zaista odlične, a pošto su limitirano izdanje nisam sigurna koliko će još biti u ponudi.

Thursday, January 16, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Real Techniques četke - zašto ih toliko volimo?!


Teško da ćete naići na blog posvećen kozmetici, koji nema nijedan tekst o Real Techniques četkama. Obično je upravo suprotno. Blogerke širom svijeta u svojim kolekcijama najčešće imaju skoro sve vrste četki koje je osmislila čuvena Sam Chapman, priznata profesionalna šminkerka i instruktorka šminkanja, jedna od najuticajnijih makeup vlogerki, koja zajedno sa sestrom Nic od 2008. godine čini youtube fenomen Pixiwoo.

Sa sigurnošću se može reći da je za samo par godina Real Techniques zauzeo jednu od vodećih pozicija među najpopularnijim brendovima profesionalnih kistova za šminkanje. A ja bih čak rekla da je u pitanju najvoljeniji brend! Ove četke su već toliko puta recenzirane uz silne pohvale, oduševljenja i najbolje utiske da  se zaista pitam da li je uopšte moguće biti ravnodušan na njih? Jedno sigurno znam, otkako sam i sama počela da ih kupujem i pokazujem ljudima oko sebe, nije bilo ženske osobe koja nije poželjela da ih ima. :)

Šta ih to čini toliko posebnim?



Prije svega treba reći da se radi o kvalitetnim četkama, izuzetno mekanim, ali čvrstim i preciznim, koje savršeno odgovaraju na zahtjeve svih mogućih vrsta proizvoda, od tečnih i kremastih do onih u prahu, a kvalitet je ono što od četke na prvom mjestu očekujem. Kao što možete da vidite na njihovom sajtu, tajna ove mekoće leži u sintetičkim vlaknima (taklon), koja su toliko meka i prijatna na licu da svako šminkanje u stvari doživljavam kao maženje, ali sa rezultatima zbog kojih se osjećam kao profesionalac. :) Takođe, jednostavne su za održavanje, brzo se suše, ne puštaju nikakvu boju, dlake im se ne lome niti ispadaju. 

Sa druge strane, dobar i lijep dizajn mi uvijek i u svemu odmah privuče pažnju, a RT četke su po tom pitanju čiste ljepotice i garantuju ljubav na prvi pogled. Dovoljno je samo reći da su dostupne u tri boje, pa da možete da pretpostavite koliko odskaču od monotonije uniformnosti i jednoličnosti. Donja trećina drške četke je crna i gumena, dok je ostatak od laganog aluminijuma zlatne, roze ili ljubičaste boje, u zavisnosti od toga da li su namijenjene za proizvode koji se odnose na podlogu (pudere, korektore), finiš (rumenila, iluminatore, ruževe) ili oči. Sama glava četke je od crnih, ručno sječenih  vlasi, koje su na krajevima bijele boje, čime je dobijena simpatična gradacija, koja neodoljivo asocira na zečiji repić. :) 




Takođe, na svakoj četki je sa jedne strane ispisana njena namjena, a sa druge Samantin potpis i naziv brenda. Oblik drške, koja nije ni pretanka, ni predebela, idealan je za držanje i omogućava lako i precizno rukovanje. Dodatni plus ovom dizajnu je što se četke koje se kupuju pojedinačno, za razliku od onih u setovima, blago sužavaju na sredini u odnosu na krajeve i  imaju nešto šire dno drške pa mogu da stoje i samostalno. 

Posebno mi je drago što su RT četke apsolutno multifunkcionalne i ne morate da se pridržavate njihove primarne namjene, već možete da ih koristite prema svojim individualnom potrebama. Obzirom da imam gotovo sve vrste i koristim ih već duži period, mogu da kažem da ispunjavaju sve moje prohtjeve prilikom šminkanja. :) Jedinu malu zamjerku bih uputila na četke za oči, za koje smatram da nisu dovoljno raznovrsne i da bi mogli da dodaju još nekoliko novih oblika.



Da li sam već rekla da je cijena iznenađujuće disproporcionalna kvalitetu? RT četke definitivno obaraju onu dobro poznatu izreku "koliko para toliko i muzike". Ja ih naručujem na stranici iHerb, gdje su im cijene nešto niže nego inače, a što je najvažnije postoji dostava za BiH i traje u prosjeku tri sedmice. Kupovinom na iHerb-u dobijate svoj jedinstveni rewards code, kojim možete da ostvarujete određene popuste ili da drugima omogućite da prilikom prve kupovine uštede do 10%. Ukoliko želite da ga upotrijebite, moj kod je WWP369.

Pixiwoo sestre su krajem prošle godine najavile neke novitete u asortimanu RT četki, čime su nas obradovale već u prvim danima januara. Ovaj put su Sam i Nic zajedno osmislile četiri nova i drugačija modela, silikonsku četku za ajlajner i tri četke na sklapanje sa poklopcem. Sve što mogu zasad da kažem je da izgledaju više nego odlično i da se nadam da ću ih uskoro isprobati. :)


Izvor fotografije pogledati ovdje

Glavni moto Real Techniques brenda glasi "Reveal your inner expert" i vjerujem da tajna njihovog uspjeha, popularnosti i neodoljivosti leži upravo u tome što svakoj od nas, na svakom dijelu planete, čime god da se bavimo i koliko god da smo vješte u šminkanju, omogućava da to radimo s lakoćom osjećajući se pritom poput pravih eksperata. ;)