Wednesday, January 22, 2014

Lijepa si.blog specijal: Lolitin manikir :)


Još jednu novinu na blogu čini rubrika Lijepa si.blog specijal, u kojoj ćete moći da se družite sa mojom dragom prijateljicom Lolitom. Ona je veoma talentovana i kreativna djevojka, zaljubljenica u kozmetiku i modu, a po mom skromnom mišljenju pravi majstor za manikir. Sve što vam bude pokazivala radila je sama na svojim noktima, u kućnoj varijanti i uz upotrebu proizvoda koji su lako dostupni i jeftini. 

Svi možemo da zakažemo termin u nekom od brojnih salona (naravno pod uslovom da platimo), ali nemamo svi dovoljno ideja i strpljenja da sami sebi priredimo lijepe nokte. Evo kako to radi Lolita!



Za ovaj manikir korišteni su: 
Maybelline 51 French White (oko 3 KM)
Catrice 41 Two Million Dollar Baby (oko 5 KM)
Isabelle Dupont 057 (2 KM)








Roze lak Isabelle Dupont namazan je u tri sloja da bi se dobio veći intenzitet boje, a bijeli Maybelline u dva sloja. Nakon sušenja na bijeli lak je postepeno nanošen Catrice lak sa zlatnim i srebrnim šljokicama i to tako da šljokice budu više koncentrisane ka korijenu nokta. Pošto se radi o više slojeva, potrebno je da se nakog svakog nanošenja sačeka malo da se slojevi šljokica osuše kako se ne bi stvarali mjehurići. Kada je dobijen željeni efekat sa šljokicama, aplicirani su kristalići. 



Za "srcoliki" efekat francuskog manikira može da posluži bilo koja tanja četkica, a iscrtavanje ovog oblika se izvodi lako, samo je potrebno da je ruka mirna. Na kraju su nokti prelakirani gornjim bezbojnim lakom, koji daje sjaj i produžava trajanje manikira.






No comments:

Post a Comment