Thursday, February 27, 2014

Lijepa si.blog recenzija: MUA Undress Me Too = Urban Decay Naked 2 ?


Ukoliko do sada niste čule za Makeup Academy ( MUA), krajnje je vrijeme da posjetite njihov sajt i vidite šta sve imaju u ponudi! Radi se o britanskom brendu, koji je poznat po bogatom asortimanu dekorativne kozmetike izuzetno povoljnih cijena. Svi proizvodi koštaju u rasponu od 1 do 9 funti, dok se poštarina plaća 4,95 funti i fiksna je. Obzirom da je poštarina u većini slučajeva veća od cijene samih proizvoda, ne isplati se plaćati je samo zbog jedne stvari, pa je najbolje kupiti više odjednom. Moje idealno rješenje je grupna kupovina sa prijateljicama i dijeljenje troškova poštarine, koji u tom slučaju postaju minimalni i neosjetni. :)



Dosad sam probala njihove palete sjenki, hajlajter, četkicu za oči, a moje prijateljice rumenila i ruževe. Utisci o svemu isprobanom su više nego pozitivni, a ja bih izdvojila palete kao proizvod kojem definitivno treba pružiti šansu! Ovaj brend se istakao upravo po svojim paletama, koje su zaista raznovrsne i izuzetno tražene, jer se neke od njih smatraju dobrim i vijernim kopijama Urban Decay paleta! 




Opšta pomama za čuvenim UD Naked paletama već godinama ne jenjava, pa mi se nekad čini da stvarno postoji poseban sindrom opsjednutosti tzv. "nejkedicama". One su nezaobilazan biser u kolekcijama šminke svih blogerki svijeta, ili se barem nalaze na listi želja kao cilj kojem se teži svim silama. Iako postoji toliko drugih brendova koji nude svoje verzije neutralnih nijansi, UD Naked palete ostaju nešto posebno i sveto, pogotovo nakon nedavnog pojačanja u vidu trećeg nastavka (ne računajući Naked Basics). Ja ne posjedujem nijednu UD paletu, pošto u ovom trenutku života nisam spremna da izdvojim toliki novac za jedan komad kozmetike (oko 90 KM), ali moram da priznam da nisam imuna na njihovu ljepotu u koju sam se uvjerila prepipavajući sve moguće testere u Sefori. :)


Za sve nas koji volimo neutralnu šminku, a eto nemamo Naked palete, Makeup Academy je pravo rješenje jer je ovaj brend, vjerovali ili ne, doslovno iskopirao sve ove nijanse! Tako smatraju mnoge blogerke koje su uporedile originale i kopije i došle do zaključka da je MUA 12 Shade Undressed kopija UD Naked 1 palete, MUA Undress Me Too kopija UD Naked 2 palete, MUA Ever After - Matte kopija Naked Basics palete (uz nekoliko dodatnih nijansi) i MUA Smokin kopija UD Smoked palete. Pritom, jedna MUA paleta košta 4 funte, tj. nešto manje od 10 KM (od navedenih izuzetak je Smokin paleta koja košta 6 funti), što je devet puta jeftinije od jedne UD palete!!!


Sve su to razlozi što na MUA sajtu ove ljepotice često budu rasprodate i teško ih je naručiti. To se posebno odnosi na Undress Me Too paletu, koju sam čekala bukvalno mjesecima, a kada je konačno postala dostupna za naručivanje bilo je to baš pred novogodišnje praznike, pa sam morala još dodatno da čekam isporuku zbog neradnih dana. Inače, sve MUA narudžbe su mi stizale uredno, u prosjeku između 7 i 10 dana.

Nakon što me je oduševila 12 Shade Undressed paleta, poželjela sam da isprobam i njen par Undress Me Too, jer mislim da se one zaista međusobno dopunjuju, što pretpostavljam da je slučaj i sa Naked paletama. Pošto nisam u mogućnosti da pravim paralele između ova dva brenda, iznijeću samo utiske o ovoj paletici koja mi je posljednja prispjela od MUA narudžbi, i to zajedno  sa Dusk Til Dawn paletom, pa i njenu recenziju možete da očekujete uskoro. :)







Kao i većina MUA paleta, Undress Me Too se sastoji od 12 sjenki ukupne težine 9,6 g, a dolazi u plastičnoj ambalaži koja obuhvata i dvostrani spužvasti aplikator. Sve sjenke  imaju svoje nazive, koji su ispisani na poleđini pakovanja. Treba napomenuti da se na osnovu fotografija možda stiče pogrešan utisak o njenoj veličini, jer ovo je relativno mala paleta koja staje u dlan ruke. Pošto danima nisam uspijevala da uhvatim normalno dnevno svjetlo za fotografisanje, nisam mogla da odolim da je u međuvremenu ne isprobam, pa ćete mi oprostiti na ovim malim brljotinama od prstiju. 

Prvi red:


Naked, Devotion, Shy
Fiery, Lavish, Dreamy

Drugi red:
Tranquil, Exposed, Reveal
Wink, Obsessed, Corrupt

Devet svjetlucavih nijansi (Devotion, Shy, Fiery, Dreamy,Tranquil, Exposed, Reveal, Wink, Obsessed)  i tri mat (Naked, Lavish, Corrupt) pokazale su se kao jednako kvalitetne u smislu lakoće nanošenja, zadovoljavajuće trajnosti i sa minimalnim osipanjem. Izbor boja pruža niz mogućnosti kombinovanja za kreiranje pretežno neutralne "dnevne" šminke, ali koja uz pomoć crne nijanse može znatno da se naglasi i pojača do nekog "večernjeg" izgleda. 

Ovom paletom sam veoma zadovoljna i koristim je gotovo svakodnevno, a iskreno se nadam da će MUA uskoro ponuditi i treću Naked kopiju. :)

Tuesday, February 25, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Ecotools Skin Perfecting Brush + bonus četkica


Vjerujem da ste do sada upoznate sa Ecotools četkama i da dijelite moje mišljenje kako je u pitanju izvanredan brend, koji je meni gotovo jednako drag kao Real Techniques.  Prosto ima nešto posebno u tim četkama napravljenim od reciklirajućeg materijala i jedinstvenog i prepoznatljivog dizajna. Raznovrsne su, kvalitetne i izdržljive, a cijena im je pristupačna i nešto niža od RT-a.

Počela sam da ih koristim prije godinu dana, kada sam kupila divni Six Piece Day-to-Night set, koji me je oduševio, pa sam odlučila da nabavim još neke primjerke.



U posljednje vrijeme pojavilo se nekoliko Ecotools noviteta, među kojima i Skin Perfecting Brush, koja je specijalno osmišljena za nanošenje BB i CC krema. To me je odmah zaintrigiralo, jer do sada se nisam susrela sa takvim tipom četke, a kako sam nedavno kupila Garnier BB kremu, zaključila sam da mi je i ova četka potrebna. :) U stvari me je najviše zanimalo po čemu se to specijalna četka za BB i CC kreme razlikuje od onih za tečni puder. 

Naručila sam je na iHerb sajtu, gdje košta 7,99 dolara i dolazi u kompletu sa bonus Eye Prep&Prime četkicom namijenjenom nanošenju kreme za područje oko očiju i podloge za sjenku, što me je dodatno zainteresovalo.


Ako mene pitate, ove dvije ljepotice su pravo osvježenje, pogotovo zbog bijele boje vlasi koja i nije tako česta pojava na četkama za tečnu podlugu (bar ja je nisam viđala). Međutim, što se tiče same funkcionalnosti moram da kažem da nisu ispunile baš sva moja očekivanja.




Skin Perfecting Brush je gusta i čvrsta četka, ali veoma meka i njom sam uspjela da brzo i ravnomjerno nanesem svoju BB kremu. To je ujedno i prva ukoso sječena četka za tečnu podlogu sa kojom sam se susrela, pa me je prijatno iznenadilo s kojom lakoćom se prilagođava svim krivinama na licu, omogućavajući detaljno prekrivanje. 

Što se tiče njene posebnosti i specijalne namjene za BB i CC kreme, tu zaista nisam primijetila ništa naročito u odnosu na četke za tečni puder, pa u tom smislu nije neophodna za nanošenje ovih proizvoda, a i sama je jednako funkcionalna u kombinaciji sa tečnim puderom.Takođe, čini mi  se da ova četka upija malo više kreme nego što bi trebalo i nekako se proizvod odmah spusti na njeno dno, odakle ga je teško istjerati. Da bi četka ponovo bila bijela, potrebno veoma detaljno pranje i višestruko ispiranje.



Sa druge strane, Eye Prep&Prime je pljosnata četkica sa blago zaobljenim vrhom, koja najviše podsjeća na četke za korektor, mada znatno većeg obima i napravljena je od iste vrste sintetičke dlake kao velika četka. Pošto je namijenjena za područje oko očiju, meni se nije svidjelo koliko je gusta i čvrsta pa, iako jeste meka, mislim da nije dovoljno nježna. Prije nego što sam je isprobala, nadala sam se da će biti savitljiva i rastresita poput Real Techniques Base Shadow četke, koja je idealna za nanošenje bilo kojeg proizvoda na kapke. Mislim da je neću koristiti za stavljanje baze, koju nekako najlakše razmažem prstom, ali će svakako poslužili za korektor ili neka detaljisanja.

Iako mogu da kažem da imaju pojedine nedostatke, drago mi je što sam isprobala ove Ecotools novitete i sigurno da neće biti zapostavljeni u mojoj šminkerskoj svakodnevnici.

Volite li i vi Ecotools?

Monday, February 24, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Real Techniques Retractable Kabuki Brush


Početkom godine Pixiwoo sestre su nas obradovale novim modelima Real Techiques četki, koje su rezutat priključivanja Nic Real Techniques timu. Akcenat je stavljen na četke koje se sklapaju, odnosno uvlače u svoju ambalažu i zatvaraju poklopcem, pa su tako zgodne kao putna varijanta ili za svakodnevno nošenje u torbi jer su samim pakovanjem zaštićene od prljanja ili oštećivanja. To su Retractable Bronzer Brush, Retractable Kabuki Brush i Retractable Lip Brush, dok je četvrti model silikonska četka za ajlajner koja nije sklopiva.



Svoje oduševljenje RT četkama iznijela sam ovdje, a čim sam ugledala nove modele znala sam da im neću odoljeti, pogotovo zato što su mi takve četke zaista potrebne. Ja u stvari gajim neku vrsta odnosa vjernosti prema ovom brendu, pa mislim da ću u dogledno vrijeme imati sve njihove proizvode, a od noviteta zasad sam nabavila Retractable Kabuki Brush. Naručila sam je kao i sve druge na iHerb sajtu, gdje košta 10 dolara. Na prvi pogled sam se zaljubila u njen lijepi dizajn, a kako mi u kolekciji  RT četki nedostaje standardni kabuki, odlučila sam da najprije probam ovaj model.



Kao i ostale RT četke i ova ima sintetička taklonska vlakna, dršku od laganog aluminijuma, dok je poklopac providni plastični. Princip njenog sklapanja i rasklapanja je jednostavan. Potrebno je najprije povući nagore aluminijumski dio koji se nalazi pri dnu glave četke, tako da ona bude uvučena, a potom ga zaklopiti poklopcem. Poklopac prilikom stavljanja gura i uvlači nazad ovaj dio četke, pa njena glava ostaje uredno skupljena u njegovoj unutrašnjosti bez ikakvog gužvanja samih vlasi. Ovaj poklopac stoji čvrsto na četki i nema opasnosti od spadanja, zbog čega se može slobodno nositi u torbi.








Sudeći po tipovima četki koje su Sam i Nic odabrale za osmišljavanje sklopive varijante, one i jesu namijenjene da ih nosimo u torbi i uvijek imamo sa sobom za slučaj potrebe popravljanja pudera, rumenila, bronzera ili ruža. Tako smo u svakoj prilici ili neprilici spremne da izvadimo svoj alat i izgledamo savršeno. ;) 



Svoju kabuki četku koristim najviše za rumenilo, ali je jednako funkcionalna i za bronzer ili kameni puder. U odnosu na standardnu RT četku za rumenilo, ova je za mrvicu gušća, a zahvaljujući tome što je sječena ukoso savršeno odgovara obliku jagodica. Jednako brzo se suši i omogućava precizno nanošenje proizvoda. Kao jedini nadostatak navela bih to da kada duže vrijeme stoji zatvorena, četka dobija neki miris plastike koji bih voljela da se ne pojavljuje, ali koji takođe brzo iščezne.

Da li ste vi probale neku od novih RT četki?









Sunday, February 23, 2014

Lijepa si.blog recenzija: L`Oreal vs. Garnier micelarna voda


Ukoliko šminkanje čini nezaobilazan dio vaše svakodnevnice kao što je slučaj sa mnom, onda vjerujem da je i pronalaženje kvalitetnih proizvoda za skidanje šminke i čišćenje lica visoko na listi vaših prioriteta. Složićete se da su zdrav izgled i njega kože ipak važniji od samog njenog dekorisanja. 

Prije nego što sam saznala za micelarni rastvor ili vodu za čišćenje, isprobala sam više različitih preparata za skidanje šminke, koji uglavnom nisu zadovoljavali moje potrebe. Posebno problematično bilo je područje oko očiju, jer su ih ta sredstva najčešće iritirala, a nisu bila dovoljno efikasna da šminku rastvore bez pritiskanja. Naravno da svi mi znamo da nježnu kožu oko očiju ne treba da izlažemo bilo kakvom trljanju ili zatezanju, a pogotovo ne svakodnevno!



Odnedavno je na BiH tržištu dostupna nova Garnier micelarna, a ja sam svoju ugrabila u Cm-u čim je izložena. :) Zanimalo me je koliko je efikasna u odnosu na voljenu L`Oreal - ovu, koju koristim otkako se pojavila, kojom sam jako zadovoljna i planirala sam da je uvrstim u Lijepa si.blog favorite. Međutim, nakon isprobavanja Garnier micelarne, čini mi se da će ova bočica L`Oreal - ove koju vidite na fotografiji biti posljednja koju sam kupila, a evo i zašto. 




Ukoliko obratite pažnju na sastojke, vidjećete da nema nikakve razlike, a ja sam se i nakon isprobavanja uvjerila da se radi o identitčnom proizvodu. Osim toga, nije nepoznato da je Garnier  u stvari ogranak L`Oreal kozmetičke kompanije. 

Međutim, značajnu razlika postoji u cijeni i količini proizvoda, jer L`Oreal micelarna dolazi u pakovanju od 200 ml po cijeni od 10,10 KM, dok Garnier ima čak 400 ml i košta 9,95 KM! S tim u vezi, logično je da ću ubuduće kupovati Garnier - ovu. 



Po svemu ostalom ove dva proizvoda mogu slobodno da recenziram kao da je u pitanju jedan. Oba su namijenjena za lice, oči i usne,  pogodna i za osjetljivu kožu, skidaju šminku, čiste, umiruju i toniraju kožu, nemaju boju ni miris i izgledaju upravo kao voda, na koži su blagi i neosjetni. Takođe, na deklaraciji je navedeno da nije potrebno ispiranje, što je u redu kada je u pitanju čišćenje same kože, ali ako skidate šminku umivanje je ipak neophodno.

Efikasnost micelarne vode ogleda se prvenstveno u lakom i brzom otklanjanju šminke, odnosno moći njenog rastvaranja, što je naročito vidljivo na području oko očiju, gdje najčešće imamo slojeve sjenke, maskare, ajlajnera itd. Potrebno je samo natopiti komadić vate ili tufer ovim rastvorom, držati par sekundi na koži i onda u dva do tri poteza skinuti svu šminku bez ikakvog trljanja i pritiskanja. Meni je za skidanje kompletne šminke potrebno tri tufera, dva za oči i jedan za ostatak lica, nakon čega se obavezno umijem. Ponekad, u slučaju da je ipak ostalo malo maskare ili kreona, micelarnom natopim štapić za uši i još jednom pređem duž linije oka.

Ako još uvijek tragate za dobrim i povoljnim skidačem šminke, Garnier micelarna je moja topla preporuka!

Wednesday, February 12, 2014

Lijepa si.blog filozofiranje: Ljubav prema kozmetici ili opsesivno nagomilavanje?

                                                                            Izvor

Opštepoznato je da mi žene imamo sklonost ka nekontrolisanom kupovanju odjeće, cipela, torbi, nakita, kozmetike... Ovu svoju slabost često opravdavamo ljubavlju prema modi, strašću prema šminkanju, fetišizmom, kreativnošću, pa čak i kolekcionarstvom. U stanju smo da smislimo milion opravdanih i dovoljno dobrih razloga da kupujemo ponovo i iznova, neumorno isprobavamo i kombinujemo i ono što nam treba i što nam ne treba. Ali, koliko smo u stanju da priznamo i sebi i drugima da je to što radimo možda opsesivno nagomilavanje

Ako ste čitale moja prethodna "filozofiranja" mogle ste da primijetite da pokušavam da se dotaknem nekih elemenata blogovanja o kozmetici, prema kojima imam određeni kritički stav i da na ovaj način iznesem svoje mišljenje. Kada sam odlučila da se priključim blogosferi tačno sam znala šta mi sve smeta, šta na svom blogu ne želim da radim, koji su to obrasci ponašanja koji se podrazumijevaju, a koje ja ne namjeravam da usvajam niti slijepo primjenjujem. Oduvijek sam se opirala šablonima bilo koje vrste jer ih smatram besmislenim, a upravo je nagomilavanje i deponovanje kozmetike jedan od njih.

Svako ko odvoji malo vremena na čitanje ovakvih blogova ili gledanje vlogova primijetiće niz obrazaca na koje se, u većini slučajeva, svodi smisao njihovog postojanja. U odnosu na korisne savjete i informacije koje tu možete da pročitate i čujete, inspiraciju ili motivaciju koju možete da prepoznate i primijenite u svom životu, mnogo češće ćete naići na puko izvještavanje šta je novo kupljeno, pokazivanje enormnih kolekcija šminke, načina njenog organizovanja itd. Ja stvarno ne mogu da ne postavim pitanje i sebi i vama gdje je u svemu tome poenta? 

Pritom želim da istaknem da ne kritikujem nikoga, jer svi imamo pravo da trošimo i kupujemo šta god hoćemo i koliko hoćemo. Ja kritikujem način na koji se najčistiji i najpovršniji mogući konzumerizam plasira kao predmet želje i izraz potrebe pojedinca, u savremenom društvu zaista funkcioniše kao takav i važi za nešto sasvim normalno, a to nije, definitivno! Ako obratite pažnju na komentare čitalaca ili gledalaca ovakvih postova, postaće vam sasvim očigledna ta želja za posjedovanjem istog, odnosno opsesivna težnja ka identičnom.

Da li je stvarno moguće da nema drugog načina da smjestimo svoju voljenu šminku, osim u famozne Ikea ladičare? Koliko je već vlogova snimljeno sa ovim minimalističkim sterilnim komadima namještaja, kao da ništa drugo na svijetu ne postoji! Ja još uvijek nisam naišla na neki kreativan prijedlog kako, na primjer, da stari radni sto transformišemo u svoj kutak za šminkanje, u nešto što je jedinstveno i samo naše. Koga briga za individualnost, važno je imati ono što svi imaju, tačnije što blogerke imaju!

Ako ste zaljubljenik u šminku, onda se podrazumijeva i očekuje da imate punu ladicu različitih rumenila, pa onda drugu sa maskarama, pa treću sa puderima i tako u nedogled... Cilj je kupovati i kupovati i doći do stadijuma - puna soba kozmetike! 

E upravo sam zbog ovakvih apsurdnosti svela na strogi minimum blogove koje pratim i odlučila da i sama kažem nešto o tome. Tačno je da volim šminku, OBOŽAVAM, volim da isprobavam novo i drugačije, ali prije svega da uživam u njoj u pravom smislu te riječi! VOLIM da maksimalno iskoristim svaki pojedinačni komad kozmetike koji imam,  isprobam ga i iskombinujem na sve moguće načine, jer čemu inače služi!? Zaboga, zar šminka treba da čeka svoj red da bi bila upotrijebljena... 

Pitam se još jednom zar je stvarno moguće da je ljubav prema kozmetici izjednačena sa opsesivnom željom za posjedovanjem,  te da je tako nešto prihvaćeno kao normalno i poželjno, nešto čemu se teži?

Monday, February 10, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Balea Young Naschkatze Bodylotion/ losion za tijelo


Da li sam već pomenula koliko sam "slaba" na lijep i atraktivan dizajn? Pa pogledajte samo ovo šarenilo, ovu blesavu mačkicu, ma prosto zove sa police dm-a: "Kupi me, kupi meeeeee!"

Naravno, završila je u mojoj korpi. Nisam pročitala ni deklaraciju, ni sastav, samo sam vidjela da piše sa mirisom trešnje, dopalo mi se kako miriše i kupovina je bila završena. :) 



Takođe, zahvaljujući mom skromnom poznavanju njemačkog jezika, uspjela sam da povežem ilustraciju sa nazivom Naschkatze, što je složenica koja bi mogla da se prevede kao sladokusac ili izjelica, a koja u sebi sadrži riječ Katze, što u prevodu znači mačka. I eto rješenja otkud mačka i trešnje na jednom mjestu! :)



Što se tiče preparata za tijelo, upravo Balea mlijeko za suvu kožu (sa tamnoplavim poklopcem) koristim već jako dugo i vjerovatno ću ga uvrstiti u favorite. Pošto mi je koža prilično suva (svuda osim na licu), izbjegavala sam da kupujem losione jer nikako nisam dobijala odgovarajuću njegu. Ovaj put sam napravila izuzetak i to zahvaljujući neodoljivom pakovanju. 

Balea Young Naschkatze losion zaista jeste za sladokusce, jer svojim intenzivnim mirisom odmah asocira na hranu. :) Međutim, iako  se može reći da podsjeća na trešnje kada se miriše iz pakovanja, utrljavanjem u  kožu taj miris postaje dosta slađi i djeluje prilično vještački. Koža bude meka i glatka nakon njegovog nanošenja, ali sam primijetila da se ne upija dovoljno brzo i da neko vrijeme ostane kao fil na površini, što meni posebno smeta. Takav osjećaj nemam ni  kada stavljam mlijeko, koje je izrazito masno, pa mislim da ću ubuduće ipak odustati od isprobavanja losiona i držati se provjerene formule.


Wednesday, February 5, 2014

Lijepa si.blog recenzija: Avon Eyelash Curler - Black Anodised/uvijač za trepavice


Ovo je moj prvi uvijač za trepavice!

Da, dobro ste pročitale! :) Iz nekog razloga, a ja stvarno ne znam zašto, dosad mi nije padalo na um da ga kupim. Isto tako nikada nisam stavljala vještačke trepavice na svoje oči, dok na drugima to radim s lakoćom. Čudna sam, znam. :)

U Avonom katalogu sam prije par dana ugledala ovaj uvijač po sniženoj cijeni od 4,90 KM i odlučila konačno da probam i to čudo.



Dopalo mi se što je potpuno crn, od kombinacije metala (eloksirani aluminijum) i plastike i sa crnom gumicom. U aktuelnom katalogu je takođe u ponudi jedan uvijač po istoj cijeni, ali izgleda skroz drugačije i ima nešto drugačiji mehanizam sa federom. Ne znam da li su ovaj moj povukli iz prodaje, jer ga trenutno nema ni na sajtu.

Primijetila sam da je nakon svega nekoliko korištenja crna boja počela da se guli na bočnim površinama, kuda klizi ručica sa gumicom kada se pomijera gore dole prilikom uvijanja. Takođe, sama gumica može lako da se izvadi i ispadne iz svog ležišta. Za tako sitan novac nisam ni očekivala neki naročit kvalitet, ali eto pitam se šta će biti nakon mjesec ili dva!? 


Iako ne mogu da ga uporedim sa nekim drugim uvijačima i njihovom efikasnošću, za ovaj ću  ipak reći da zadovoljavajuće obavlja svoju funkciju. Gumica je dovoljno mekana, ali i dovoljno čvrsta da moje gotovo ravne trepavice solidno podigne i izvije, pa je razlika zaista uočljiva. 

  Nije nepoznato da je mnogim ženama uvijanje trepavica svojevrstan tabu, da imaju strah od uvijača i mogućnosti "izbijanja" vlastitih očiju. Meni se to srećom (još) nije desilo i skroz sam zadovoljna kako se snalazim sa ovom alatkom. Zanimljivo mi je što to radim prvi put, pa može da mi posluži za početničko vježbanje i zabavu, dok na primjer jednog lijepog dana ne nabavim čuveni Shu Uemura uvijač...

A evo i par fotografija mojih trepavica prije i poslije uvijanja.